Pascalisatie is een gezonde conserveringstechniek. Normaal gesproken wordt voedsel houdbaar gehouden door
het bijvoorbeeld te pasteuriseren of te steriliseren. Bij deze conserveringstechnieken wordt het voedsel verhit
waardoor bacteriën en schimmels gedood worden. Tijdens het verhitten gaat er echter ook een gedeelte van de
smaak, kleur en voedingswaarde verloren.

Zonde eigenlijk, want juist in deze tijd wil iedereen graag voedsel dat minimaal bewerkt is en de oorspronkelijke voedingswaarde heeft.

Pascalisatie werkt anders. Het werkt met druk, een volstrekt natuurlijk verschijnsel. Bij hoge druk hebben bacteriën en schimmels ook geen kans, maar blijft het voedsel, in tegenstelling tot bij de bestaande conserveringstechnieken, in haar originele staat. Verder heeft Pascalisatie als voordeel dat er niks aan het product wordt toegevoegd en dat er geen of nauwelijks verlies van smaak en voedingswaarde is.

In de Verenigde Staten wordt deze techniek al langer gebruikt en vanwege de vele voordelen verschijnen er in Nederland ook steeds meer gepascaliseerde producten op de markt.

Gepascaliseerde producten zijn niet alleen gezonder, maar zijn in de meeste gevallen ook langer houdbaar. Ook is er voor de conserveringstechniek pascaliseren minder energie nodig en daarmee is het één van de schoonste en meest energiebesparende conserveringstechnieken van dit moment.

Tot slot zijn gepascaliseerde producten lekkerder, omdat de originele smaak behouden blijft.